print
Seminar de prezentare a noilor tehnologii în reabilitarea infrastructurii de transport
15.06.2017
331

Noi tehnologii în reabilitarea, consolidarea și protecția infrastructurii de transport au fost prezentate, astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în cadrul unui seminar de informare adresat constructorilor din țara noastră. Informația a fost prezentată de reprezentanții unei firme de construcții din Canada, care au deschis o filială și în România.

"Sunt informații utile pentru constructorii ce realizează proiecte în localitățile țării. E vorba de noi tehnologii în reabilitarea  podurilor, structurilor marine și portuare, infrastructura aeroportuară, clădirilor, inclusiv a fațadelor. De asemenea,  sunt prezentate metode noi de impermeabilizare a acoperișurilor. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor susține și promovează noile tehnologii, echipamente, aparate, maşini, mecanisme performante şi noi materiale de construcție ce asigură calitate înaltă la standarde europene și bineînțeles la costuri accesibile utilizatorului din țara noastră", a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov, în discursul de deschidere a evenimentului.

În cadrul discuțiilor producătorii străini au vorbit despre noi metode pentru determinarea clasei betonului și a contaminării acestuia. Ei au menționat că dețin diferite teste pentru evaluarea betonului și prezintă soluții performante comparativ cu tehnicile clasice de diagnoză.  

La masa rotundă au participat arhitecți, proiectanți, constructori, producători de materiale de construcție din țara noastră, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.

 

15 iunie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

Tel (+373 22) 20-45-81
Fax (+373 22) 22-07-48
Copyright © 2017 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor al Republicii Moldova. Toate drepturile rezervate.