Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Guvernul României acordă suport continuu Republicii Moldova

Guvernul României acordă suport continuu Republicii Moldova

  imprimare
21.07.2017   568 

Ceremonia oficială de transmitere a celor 96 de microbuze destinate transportării elevilor, donaţie din partea Guvernului României, a avut loc astăzi, în prezența Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și a Prim-ministrul României, Mihai Tudose, aflat în vizită oficială la Chișinău.

Cu această ocazie, Premierul Pavel Filip a relevat ponderea evenimentului: „Este un ajutor foarte important în contextul reformei din educație și a optimizării școlilor, astfel încât să putem oferi educație de calitate copiilor noștri”.

Totodată, șeful Executivului a exprimat recunoștință poporului român şi Guvernului României pentru sprijinul constant oferit țării noastre, inclusiv pe dimensiunea integrării europene. „România a știut și știe să fie alături de Republica Moldova și să contribuie direct la dezvoltarea ei. Nu o singură dată am spus că atunci când Republica Moldova a întâmpinat greutăți, primii care au întins o mână de ajutor au fost frații noștri de la București”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a reiterat susţinerea pentru țara noastră, atât pe plan politic, cât și pe plan strategic. „Eforturile comune sunt îndreptate pentru îmbunătățirea nivelului de trai, începând de la grădinițe, ajungând la școli, la transporturi și accesul la educație, culminând cu bursele acordate de către Guvernul României studenților din Republica Moldova, care nu fac altceva decât să întărească legăturile dintre țările noastre”, a spus oficialul român.

În context, Mihai Tudose a salutat reforma din sistemul de învățământ al Republicii Moldova, apreciind compatibilizarea sistemelor de educație din cele două state și cu cel european drept o șansă pentru elevii din Republica Moldova și o piatră de temelie la integrarea țării noastre în Uniunea Europeană.

Donația de microbuze a fost făcută în baza unui Memorandum pentru acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei, semnat în cadrul ședinței Guvernului României din 22 martie curent. Este vorba despre 96 de microbuze, dintre care unul este destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă. În luna septembrie 2014, România a mai donat țării noastre o sută de microbuze pentru elevi.

Informații preluate de pe site-ul www.gov.md

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1759156 | Vizitatori ieri: 1381 | azi: 1038 | Online: 21


Servicii