Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Apeductul Sîngerei-Bălți va fi extins în mai multe localități

Apeductul Sîngerei-Bălți va fi extins în mai multe localități

  imprimare
13.07.2017   496 

În satul Sîngereii Noi va fi construit un sistem de apeduct. Reţeaua de aprovizionare cu apă  va oferi oportunitatea de asigurare cu apă potabilă de calitate din surse sigure pentru alte 12 localităţi din raionul Sîngerei, inclusiv orașul Sîngerei. Lucrările au demarat recent, iar ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a efectuat astăzi, o vizită de inspectare pe șantierul din localitate.

"Proiectul derulează deja, în a treia etapă. În totalitate, acesta reprezintă o oportunitate pentru circa 28 de localități din raioanele Sîngerei, Telenești și  Bălți. În următorii doi ani vor fi executate lucrări ce oferă condiţii de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru circa 35 mii de cetățeni. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Orice proiect de dezvoltare regională are obiectivul de a construi viitorul acasă", a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în discuțiile cu autoritățile locale și antreprenorul general.

Conform proiectului pînă în anul 2019 urmează a fi construiți circa 12 km de apeduct, o stație de pompare și una de dezinfectare a apei, precum și două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie circa 34 mln lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Precizăm că lucrările fac parte dintr-un proiect de dezvoltare regională  inițiat acum patru ani și vizează crearea condițiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru locuitorii a 28 de localități ale raioanelor Sîngerei, Telenești și  Bălți. Pînă în prezent, în primele două etape ale proiectului au fost constuiți circa 15 km de rețele magistrale de apeduct, o stație de pompare a apei, precum și 05, km de rețele electrice.

 

13 iulie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1759138 | Vizitatori ieri: 1381 | azi: 1021 | Online: 4


Servicii