Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - La Hîncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale

La Hîncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale

  imprimare
11.07.2017   596 

Un sector de  drum din orașul Hîncești ce asigură accesul la traseele naționale Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova a fost inaugurat oficial, astăzi, 11 iulie 2017. La eveniment au participat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, autoritățile publice locale și cetățenii din raionul Hîncești.

"Construcția acestui sector de drum a fost finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Scopul a fost de a asigura accesul la traseele naționale, dar și de a  construi un drum de ocolire pentru cei care se deplasează spre punctul de trecere a frontierei. Circa  26 mii de cetățeni  vor beneficia de acces confortabil la drumul republican  R3  și R34, în special sute de șoferi care se deplasează  zilnic spre postul vamal Leușeni. Trebuie să știți că orice proiect realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor are obiectivul de a construi viitorul acasă", a precizat ministrul  Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul evenimentului.

Totodată, ministrul a menționat că porțiunea de drum a fost construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat inclusiv instalarea bordurei și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea ulterioară a marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

Costul total al proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire" a constituit circa 21 mln de lei.  

Autoritățile locale consideră că acest sector de drum va oferi noi oportunități pentru localitățile din raion, va da un impuls cooperării economice dintre localități și va contribui la dezvoltarea relațiilor sociale. De asemenea, va spori dezvoltarea economică în regiune și vor fi îmbunătățite condițiile de viață a cetățenilor.

 

 11 iulie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1759128 | Vizitatori ieri: 1381 | azi: 1011 | Online: 51


Servicii