Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - La Chișinău s-a discutat despre cooperarea economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică moldo-letonă

La Chișinău s-a discutat despre cooperarea economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică moldo-letonă

  imprimare
09.06.2017   482 

În perioada 7-9 iunie 2017, la Chișinău, se desfășoară cea de-a III-a ediție a Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru cooperare economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică. La eveniment participă reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, experți și oameni de afaceri din țara noastră și din Letonia. În acest context, delegația letonă participă în cadrul mai multor întrevederi oficiale în regiunile de dezvoltare, inclusiv la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

În cadrul ședinței plenare a Comisei, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, Oxana Paierele a prezenta propunerile de colaborare în domeniul dezvoltării regionale și a construcțiilor cu ministerul de resort din Republica Letonia.

Totodată, oaspeții au participat la Forumul Internațional de Afaceri „Investiții și oportunități de colaborare", desfășurat la Bălți, în cadrul căruia au fost discutate subiecte de actualitate pentru investitori și au fost prezentate oportunitățile investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. În vederea consolidării relațiile de cooperare în domeniul dezvoltării regionale între Republica Moldova și Republica Letonia prin atragere investițiilor, delegația letonă împreună cu reprezentanții Ministerul Protecției Mediului şi Dezvoltării Regionale al Republicii Letonia (VARAM) au participat și la forumul de afaceri moldo-leton ce a fost organizat la Chișinău.  

În acest sens,  șeful adjunct al Direcției generale dezvoltare regională, Igor Malai a vorbit despre Strategia Națională de Dezvoltare Regională a prezentat prioritățile de dezvoltare social-economică a regiunilor, menționînd acțiunile ce pot fi realizat prin atragerea surselor de co-finanțare și a posibilelor investiții din partea letonă.

Reamintim, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor colaborează cu instituțiile de profil din Letonia în baza unui Acord de colaborare în domeniul dezvoltării regionale, semnat în anul 2012.

9 iunie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1754192 | Vizitatori ieri: 1292 | azi: 487 | Online: 29


Servicii