Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Locuitorii raionului Telenești vor beneficia de un sistem public de canalizare reabilitat

Locuitorii raionului Telenești vor beneficia de un sistem public de canalizare reabilitat

  imprimare
03.05.2017   412 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor prin Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu USAID, realizează proiectul regional „Construcţia staţiei raionale de epurare şi dezvoltare a sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar" în raionul Telenești. Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățenii din localitate prin reabilitarea sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate. În acest context, marți, 02 mai curent, a fost organizată o vizită de monitorizare a lucrărilor cu scopul de a observa gradul de finalizare și calitatea acestora. Pe șantier s-au întrunit  reprezentanții KB-WALKOMA, specialiștii ADR Centru, managerul de proiect al USAID și autoritățile locale din localitate. În cadrul discuțiilor cei prezenți au conchis că lucrările au fost executate în conformitate cu proiectul tehnic și normele naționale și internaționale de calitate.

Totodată, specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Centru au amintit în cadrul vizitei că principalele rezultate ale proiectului sunt circa 17 km de rețea de canalizare în s. Inești și or. Telenești,  o stație de epurare cu o capacitate de 700 m.c/zi în orașul Telenești, o stație de pompare în s.Inești  și două stații de pompare în oraș. La rîndul său, directorul ADR Centru, Viorel Jardan,  a menționat că vor fi depuse eforturi de menținere și îmbunătățire a parteneriatelor cu potențialii investitori întru dezvoltarea regiunii Centru și a diminuării disparităților regionale.

”Prin realizarea proiectelor de dezvoltare regională vom reuși să asigurăm o dezvoltare echilibrată a tuturor localităților din regiune, să stimulăm dezvoltarea economică și să promovăm oportunitățile investiționale. Vom reuși să construim viitorul acasă pentru cei care mai au încredere în această țară. Vă asigurăm că ministerul și Agenția sunt parteneri de încredere”, a subliniat directorul ADR Centru, Viorel jardan, în cadrul dialogului purtat cu cei prezenți pe șantier.  

În acest context, primarul orașului Telenești, Vadim Lelic a mulțumit partenerilor străini pentru sprijinul acordat în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru locuitorii raionului Telenești.

Menționăm, costul total al proiectului constituie circa 29, 6 mln lei. Circa 74% din suma totală va fi oferită din Fondul Național de Dezvoltare Regională, altă sumă de 498 913 $ va fi oferită de USAID, iar 150 000 lei constituie contribuția primăriei or. Telenești.

3 mai 2017 

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1754211 | Vizitatori ieri: 1292 | azi: 506 | Online: 48


Servicii