Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Producătorii de materiale de construcții din Germania propun noi tehnologii de construire și reabilitare a drumurilor

Producătorii de materiale de construcții din Germania propun noi tehnologii de construire și reabilitare a drumurilor

  imprimare
27.04.2017   313 

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a avut loc o masă rotundă cu scopul de a informa constructorii din țara noastră despre utilizarea noilor tehnologii în proiectarea, construirea și reabilitarea drumurilor, a căilor ferate, a poligoanelor pentru deșeuri, a pistelor aeroportuare, etc. Informația a fost prezentată de reprezentanții unei firme producătoare de materiale de construcții din Germania.

"Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor susține și promovează noile tehnologii, echipamente, aparate, maşini, mecanisme performante şi noi materiale de construcție ce asigură calitate înaltă la standarde europene și bineînțeles la costuri accesibile utilizatorului din țara noastră. În contextul, proiectelor de dezvoltare ce sunt realizate pe întreg teritoriul țării informațiile ar putea fi eficiente pentru antreprenorii, constructorii, proiectanții ce participă la implementarea proiectelor", a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ion Stratulat, în discursul de deschidere a evenimentului.

În cadrul discuțiilor producătorii germani au vorbit despre utilizarea materialelor geosintetice în domeniul construcțiilor. Ei au menționat că folosirea acestor materiale pentru lucrările de construcții reprezintă o soluție performantă comparativ cu tehnicile clasice de construcție și sunt mai ieftine ca și preț. Potrivit lor materialele geosintetice îndeplinesc funcția de separare, filtrare și protecție, protecție erozională, impermeabilizare, drenaj și sunt eficiente în construcția și reabilitarea îmbrăcămintei asfaltice rutiere, construcția și consolidarea podurilor, a gropilor pentru deșeuri, reabilitare căilor ferate și a construcțiilor hidrotehnice, etc.  

La masa rotundă au participat arhitecți, proiectanți, constructori, producători de materiale de construcție din țara noastră, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.

 

27 aprilie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1754203 | Vizitatori ieri: 1292 | azi: 498 | Online: 40


Servicii