Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Dezvoltarea durabilă a locuințelor și așezărilor umane este obiectivul unui seminar ce se desfășoară în capitală

Dezvoltarea durabilă a locuințelor și așezărilor umane este obiectivul unui seminar ce se desfășoară în capitală

  imprimare
27.04.2017   707 

Arhitecți, constructori și specialiști funciari din întreaga țară s-au reunit astăzi, la Chișinău, în cadrul unui seminar pentru a discuta despre problemele prioritare în domeniul locuinţelor, urbanismului şi managementul terenurilor. Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în comun cu Agenția Relații Funciare și Cadastru, Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite și are drept obiectiv consolidarea capacităţilor naţionale în dezvoltarea durabilă a locuințelor și așezărilor umane.

În deschiderea seminarului, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov a salutat participanții și a vorbit despre problemele dezvoltării durabile a așezărilor umane, accentuînd problema asigurării cu locuințe pe întreg teritoriul țării noastre. De asemenea, oficialul a subliniat importanța evenimentului în identificarea noilor modalități de dezvoltare urbană și sporirii coperării dintre administrația publică centrală şi locală, organizațiilor non-guvernamentale și organizațiilor din sectorul privat în realizarea politicii de locuințe.

"Fondul locativ existent din Republica Moldova este învechit. Circa 80% din blocurile locative multietajate din țară au fost construite pînă în anul 1993, acestea  contravin noilor standarde şi norme de eficienţă energetică, iar administrarea fondului locativ solicită o reorganizare profundă. Am convingerea că în cadrul discuțiilor vom identifica soluții pentru problemele din sectorul locuințelor ce sunt strîns legate de problemele ce persistă în domeniul amenajării teritoriului din țară", a subliniat viceministrul Anatolie Zolotcov, în mesajul de salut.

Pe parcursul primei zile a seminarului,  experții Comisiei Economice pentru Europa a ONU vor prezenta analiza amplă a situației în domeniul locuințelor și managementul terenurilor din țara noastră și vor oferi recomandări pentru îmbunătățirea situației în acest sector.

"Experții au efectuat o analiză în comun cu Agenția Relații Funciare și Cadastru și au elaborat un Plan de acțiuni ce prevede realizarea recomandărilor propuse ca fiind prioritare pentru îmbunătățirea situației în domeniu. Activitățile acestui Plan vor fi supuse discuțiilor publice, iar împreună cu cei prezenți le vom supune dezbaterilor pe parcursul zilei de mâine", a precizat Anatolie Zolotcov.

Menționăm, în perioada 27-28 aprilie 2017, la Chișinău, se desfășoară cel de-al doilea seminar internaţional cu tematica: «Consolidarea capacităţilor naţionale în domeniul locuinţelor, urbanismului şi managementul terenurilor». 

Prima zi a evenimentului se desfășoară în Hotelul Bristol Central Park, str. Pușkin 32, Chișinău, iar pe 28 aprilie 2017 la Jazz Hotel,  str. Vlaicu Pârcălab 72 Chişinău.

 

27 aprilie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1754212 | Vizitatori ieri: 1292 | azi: 507 | Online: 49


Servicii