Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - O misiune de experți TAIEX au efectuat o vizită de lucru în țara noastră

O misiune de experți TAIEX au efectuat o vizită de lucru în țara noastră

  imprimare
14.04.2017   523 

În perioada anilor 2017-2019 Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va beneficia de suportul Poloniei în elaborarea instrumentelor de politică urbană și revitalizarea infrastructurii unor orașe mici din Republica Moldova. O misiune de experți TAIEX au efectuat o vizită în țara noastră, în perioada 11-13 aprilie curent.

În cadrul ședinței de totalizare a misiunii, organizată la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, experții au prezentat practicile eficiente de abordare a politicii urbane în cadrul politicii regionale existente în Republica Moldova, precum și au oferit recomandări privind elaborarea instrumentelor de politică urbană. De asemenea, experții polonezi au vorbit despre abordarea polonă recentă a politicii urbane în baza Strategiei pentru Dezvoltare Responsabilă (SRD), adoptată în martie 2017 de către Consiliul de Miniștri, despre sistemul polon de sprijin pentru revitalizare în cadrul Politicii Urbane Naționale 2023. Tot în cadrul acestei ședințe au prezentat experiența în programarea și implementarea revitalizării urbane.

"Am realizat o evaluare generală a politicilor regionale și urbane din Republica Moldova. În acest sens, vă vom prezenta practici eficiente de abordare a acestora în contextul existent și vom oferi recomandări la capitolul revitalizare urbană", a menționat Grzegorz Pragert  în discuția cu reprezentanții ministerului.

Specialiștii ministerului și-au exprimat mulțumirea pentru disponibilitatea părții poloneze de a continua colaborarea cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și susținerea, inclusiv financiară a proiectelor de revitalizare urbană din țara noastră.

"Suntem mulțumiți pentru că proiectul prevede activități eficiente de elaborare a instrumentelor necesare politicii urbane în țara noastră. De asemenea, pe lîngă asistența tehnică ce ne va fi oferită vor fi finanțate și proiecte infrastructurale pentru orașe", a precizat Elena Bejenaru, șef al Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe.

Amintim, MDRC colaborează cu instituția de profil din Polonia în baza Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul dezvoltării regionale, semnat la 18 februarie 2010 la Varşovia. Ultimul proiect realizat în baza acestui memorandum de către ministerul omologa a fost „Sprijinul administrației publice locale din Republica Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020".

14 aprilie 2017

Serviciul de presp al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1754202 | Vizitatori ieri: 1292 | azi: 497 | Online: 39


Servicii