Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Republica Cehă va oferi finanțare pentru extinderea unui proiect de îmbunătățire a planificării strategice în regiuni

Republica Cehă va oferi finanțare pentru extinderea unui proiect de îmbunătățire a planificării strategice în regiuni

  imprimare
03.02.2017   359 

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca s-a întîlnit, astăzi, 3 februarie cu Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk KREJČÍ.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre relația de colaborare bilaterală în realizarea mai multor proiecte de dezvoltare pe parcursul ultimilor 6 ani și au determinat perspectivele de dezvoltare ale colaborării în domeniul construcțiilor.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a nominalizat principalele proiecte realizate în comun, subliniind suportul considerabil al Agenției Cehe pentru Dezvoltare în identificarea oportunităților de diversificare economică și acordarea asistenței în elaborarea propunerilor de proiecte regionale, precum și sporirea investițiilor în regiuni. De asemenea, Vasile Bîtca s-a referit și la proiectele comune în derulare, precum și a  inițiat discuții privind posibilitatea extinderii proiectului „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova".

Proiectul a fost finanţat din sursele Guvernului Republicii Cehe prin intermediul Agenției Cehe pentru Dezvoltare în Regiunea de Dezvoltare Nord și a avut drept obiectiv îmbunătățirea planificării strategice prin utilizarea metodelor moderne (GIS, branding regional), precum și creșterea investițiilor în regiune. În contextul eficienței și impactului rezultatelor proiectului a fost solicitată extinderea acestuia pentru Regiunile de Dezvoltare Centru și Sud.  

Excelența Sa, Zdeněk Krejčí și-a manifestat susținerea plenară în vederea extinderii proiectului susținut de Agenția Cehă de Dezvoltare și sporirii investițiilor în Regiunile de Dezvoltare în rezultatul programării eficiente. Astfel, Ambasadorul a precizat că o echipă de experți cehi vor lucra la aceste concepte în luna februarie a anului curent, astfel încît lansarea proiectului să aibă loc în a doua jumătate a anului 2017.

 Reiterăm în anul 2016 Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a semnat cu Agenția de dezvoltare Cehă 2 proiecte de asistența tehnică: „Implementarea Eurocodurilor în Republica Moldova și facilitarea accesului la standarde" și „Planificarea teritorială - instrument de dezvoltare regională și națională".

 

3 februarie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

 

 

 

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1719941 | Vizitatori ieri: 1379 | azi: 200 | Online: 46


Servicii